Sjötunga i smörsås med pressad potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sjötunga i smörsås med pressad potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Sjötungsfilé
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Persilja till garnering
    • Sås:
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Fiskfond (konc)
    • 75 gram

      Smör (kallt)
    • 0.50 styck

      Citron
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 200 gram

      Sugar snaps
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225ºC.
      Skala och finhacka lök. 
      Ansa bönor. Finhacka persilja.

    2. Koka potatis: Skala och koka potatis.

    3. Sås: Hetta upp matfett i en kastrull på medelhög värme. Fräs löken mjuk och glansig utan att bränna i några minuter.
      Tillsätt vatten+fond och låt koka upp.
      Klicka ner kallt smör under stark vispning.
      Smaksätt med citron och salt. Sila såsen. 

    4. Fisk: Smöra en ugnsform och lägg i filéerna. Sätt in i ugn cirka 5 min, tills genomkokt. Värm tallrikar i ugnen.

    5. Bönor: Koka bönorna i lättsaltat vatten i ett par minuter (tills de är al dente).

    6. Pressa potatisen med potatispress.
      Salta lätt. Garnera med persilja.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Neutrala rätter saknar inte smak, men de har ingen tydlig enskild smak. Rätterna kan vara svåra att avskilja från andra smakgrupper. Avgörande är som regel att inte tillbehören har någon utpräglad smak. Fisken har som regel neutral, mild s  LÄS MER
Kockens tips!

Receptet är användbart för alla plattfiskar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pressad potatis

Pressad potatis

25 minEnkelt

Om oss