Mint JulepBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mint Julep

Från den USA-amerikanska södern kommer denna mintdrink, som där alltid varit mycket populär. Detta exemplar, blandat på Clarion Hotel i Stockholm, liknar i stor utsträckning originalet.

  • 0 voting
    0Recension
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 4 cl

      Bourbon whiskey
    • 3 cl

      Sockerlag
    •  

      Sodavatten
    • 12 blad

      Mynta (färsk)
    •  

      Iskuber
    • 12 blad

      Mynta (färsk)
    •  

      Muddlare
    •  

      Rocksglas
    •  

      Sugrör
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Lägg myntabladen i rocksglaset och tillsätt sockerlag. Muddla (mosa) bladen.

    2. Fyll glaset med is.
      Häll på whiskey.
      Fyll upp med sodavatten.
      Garnera med myntakvist och sugrör.

    Varianter är Mint Julep Martini (med lite torr vermouth tillsatt), Mint Julep Limonade (med citronjuice), Mint Julep Old Fashioned (med Angostura Bitter) m.fl. Jämför även Captain Marryat.


KOCK: Clarion, SpisaClarion, Spisa

Uppdragsgivare:www.clarionstockholm.comwww.clarionstockholm.com

Kockens tips!

Mint Julep omnämns i skrift första gången 1803 i USA, som "a dram of spirituous liquor that has mint in it, taken by Virginians in the morning. One sip and Pow! The farmers were ready to face the long day."

Ordet julep kommer från en gammal arabisk dryck benämnd julab, i betydeksen tillrett på rosenblad. När drycken introducerades runt Medelhavet, byttes helt enkelt rosenbladen ut mot mynta. 

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss