Crêpesknyten med glass & frukt (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpesknyten med glass & frukt (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 1 h )

    • 8 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Salt
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllning:
    • 1 styck

      Purjolök
    • 2 dl

      Glass
    • 100 gram

      Frukt eller bär
  • Gör så här:
    1. Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Ställ kallt i 30-60 minuter.  

    2. Dela glassen i portionsbitar och frys om.

    3. Skär långa "snören" (30cm) av purjolök. Förväll hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten. 

    4. Grädda tunna crêpes i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan. Låt dem kallna.

    5. Sätt på grillen, ugnen måste vara het.

    6. Dela frukten i mindre bitar. Lägg glass och bär på crêpen. Knyt ihop med snörena. Lägg knytena på smord plåt/ungsform. Sätt in mitt i ugnen i 2 minuter.

    7. Servera genast innan glassen smält.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Något sött efter maten eller till kaffet brukar uppskattas av de flesta. T.ex. en smulpaj, eller varför inte en crêpes? Liksom för efterätter i allmänhet är även dessa rätter kraftfulla och kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Om oss