Crêpes med alkohol (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpes med alkohol (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 40 min )

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • Tillbehör:
    • 1 msk

      Socker till garnering
    • 10 cl

      Konjak/brandy
    •  

      eller
    •  

      Kaptenslöjtnant (38%)
  • Gör så här:
    1. Vispa mjölk (helst ljummen), mjöl, salt och socker till en slät klimpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ svalt i 30-60 minuter.

    2. Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten. Grädda crêpes på medelhög värme. Häll i ett tunnt lager smet. Vicka pannan. Vispa då och då i smeten (mjölet sjunker).

    3. Vänd pannkakan när smeten "stannat" på ytan och kanten är guldgul. Vänd och grädda andra sidan.

    4. Strö över socker och skvätta på alkohol. Vik ihop till 1/4-dels paket. Severas varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Något sött efter maten eller till kaffet brukar uppskattas av de flesta. T.ex. en smulpaj, eller varför inte en crêpes? Liksom för efterätter i allmänhet är även dessa rätter kraftfulla och kaloririka.  LÄS MER
Kommentar
Om oss