Crêpesefterrätt - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Crêpesefterrätt - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 40 min )

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal crêpes

    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Salt
    • 1 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    • Fyllning:
    • 2 dl

      Grädde
    •  

      Socker till garnering
    •  

      Sylt till garnering
    •  

      el. chokladkräm
  • Gör så här:
    1. Vispa mjölk (helst ljummen), mjöl, salt och socker till en slät klimpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget. Ställ svalt i 30-60 minuter.

    2. Vispa grädden tjock. Chokladkräm på burk värms med lite vatten.

    3. Smält fett i pannan och vispa ner i smeten. Grädda crêpes på medelhög värme. Häll på ett tunt lager smet. Vicka pannan. Vispa då och då i smeten (mjölet sjunker).

    4. Vänd pannkakan när smeten "stannat" på ytan och kanten är guldgul. Vänd och grädda andra sidan.

    5. Garnera med  strösocker, grädde, sylt o.d. 
      Vik ihop till en 1/4-del. Serveras varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Något sött efter maten eller till kaffet brukar uppskattas av de flesta. T.ex. en smulpaj, eller varför inte en crêpes? Liksom för efterätter i allmänhet är även dessa rätter kraftfulla och kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Crêpes är mycket populärt i Frankrike och det finns många crêperier, små kioskbutiker, som serverar allehanda sorter och smaker.
Au chocolat, fraise, Grand Marnier o.s.v.
Var och en kan variera efter egen smak.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lasagne - grundrecept

Lasagne - grundrecept

1 h 25 minMedel

0 voting
Aromsmör - grundrecept
Om oss