ÖrtagårdssillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Örtagårdssill

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 2 h 10 min )

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 450 gram

      Inlagd sill
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 msk

      Dill (finhackad)
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 3 msk

      Gräslök (hackad)
    • 5 msk

      Basilika (finhackad)
    • 1 msk

      Senap
    • 1 tsk

      Vinäger
    • 1 styck

      Ägg (gula)
    • 0.50 dl

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • Garneringsalternativ:
  • Gör så här:
    1. Hacka lök och örter och lägg i en skål. Häll i senap, vinäger, créme fraiche, äggula, salt och peppar. Doppa sedan i oljan under kraftig vispning.
       
    2. Lägg den inlagda sillen i en skål eller i en djup tallrik och häll över örtblandningen. Garnera gärna med hackad gräslök. Låt stå kallt i kylen i cirka 2 timmar innan servering.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Om oss