Plättbakelser / pannkakstårta med sylt & grädde (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Plättbakelser / pannkakstårta med sylt & grädde (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    30 Antal små plättar

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Mjölk
    • 3 styck

      Ägg
    • 5 msk

      Smör
    • 1 tsk

      Strösocker
    • Tillbehör:
    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Jordgubbssylt
    • 2 dl

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Blanda vetemjöl, salt, socker och hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.

    2. Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra matfett vid gräddning).

    3. Plättar gräddas i en särskild plättlagg. Beräkna 2-3 matskedar smet till varje plätt.

    4. Grädda plättarna på medelhög värme. När smeten har stelnat är det dags att vända plättarna till andra sidan.

    5. Vispa grädden till ett hårt skum. Varva plättarna med grädde och sylt till små plättbakelser med 4-5 plättar i varje.

    6. Servera gärna med färska jordgubbar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Pannkakstårta är samma recept fast med stora plättar.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemlig pannkakstårta
Om oss