Pannkaka med glass & jordgubbar (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pannkaka med glass & jordgubbar (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal pannkakor

    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Mjölk
    • 3 styck

      Ägg
    • 5 msk

      Smör
    • 1 tsk

      Strösocker
    • Tillbehör:
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
    • 1 liter

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl, salt, socker och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken. Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra fett att steka i vid gräddning).

    2. Hetta upp en stekpanna. Beräkna ca 1 dl smet till en pannkaka. Grädda pannkakorna på medelhög värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan till andra sidan.

    3. Servera de nygräddade pannkakorna med vaniljglass och färska jordgubbar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Pannkakor brukar också serveras med bärsylt eller mos.

Kommentar
Liknande recept
Om oss