Abborre i folie Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Abborre i folie

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Abborrfilé
    • 8 styck

      Potatis
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 knippe

      Dill
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 30 gram

      Smör
    • 10 styck

      Ansjovisfiléer (rensade)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Aluminiumfolie
  • Gör så här:
    1. Borsta rent potatatis eller skala den.
       
    2. Koka upp saltat vatten i två kastruller. Lägg potatis i den ena och ägg i den andra. Koka både i cirka 7 minuter. Låt svalna.
       
    3. Sätt ugnen på 200ºC.
       
    4. Smöra stora ark av aluminiumfolie. Ett ark per portion. Skär potatisen i skivor och fördela på arken och lägg på filéerna.
       
    5. Hacka ägg, dill och gräslök. Strö över. Smält resten av smöret och häll över. Salta och peppra. Lägg på ansjovisfiléer.
       
    6. Vik ihop folien till små paket. Lägg paketen i ugnsfast form eller på plåt. Sätt i ugn i 15-20 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Foliepaketet kan med fördel även läggas på utegrillen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad örtpotatis i folie
0 voting
Grillad rödspätta i folie
Om oss