De flesta bartenders blandar Dry Martini med 5 till 10 delar gin och 1 del vermouth. Ju mer gin desto "torrare". Blanda ingredienserna och rör om med is. Sila upp i kylt glas. Vrid ett citronskal över. Garnera med en grön oliv.
7 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 cl
Torr vit vermouth5 cl
Gin1 bit
Citronskal (twist)1 styck
CocktailpinneIskuber
Martiniglas
1 styck
Oliver (gröna)KOCK: Michael, SpisaMichael, Spisa
Uppdragsgivare:www.menyse.com/action/chefsOfMenysewww.menyse.com/action/chefsOfMenyse
De flesta bartenders blandar Dry Martini med 5-10 delar gin och 1 del vermouth. Ju mer gin desto "torrare". Winston Churchill ansåg att bästa sättet att blanda en dry martini, var att hälla upp ett glas gin och sedan blott kasta en blick på vermouthflaskan. Först då blev den torr nog. Winston i all ära, men vi på Menyse anser att det är vermouthen som skiljer drinken från gin on-the-rocks.