Dry Martini standardBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dry Martini standard

De flesta bartenders blandar Dry Martini med 5 till 10 delar gin och 1 del vermouth. Ju mer gin desto "torrare". Blanda ingredienserna och rör om med is. Sila upp i kylt glas. Vrid ett citronskal över. Garnera med en grön oliv.

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 7 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 1 cl

      Torr vit vermouth
    • 5 cl

      Gin
    • 1 bit

      Citronskal (twist)
    • 1 styck

      Cocktailpinne
    •  

      Iskuber
    •  

      Martiniglas
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Oliver (gröna)
  • Gör så här:
    1. Kyl cocktailglas med is.

    2. Blanda ingredienserna och rör om med is.
      Häll bort isen ur glasen. Sila upp drinken.

    3. Vrid ett citronskal över (lemontwist).
      Garnera med grön oliv på en pinne.

      With a twist
      Serveras drinken med citronskalet (lemon-twisten) i drinken, kallas den Dry Martini with a twist.

      Dirty Martini
      Häller man med lite olivspad i drinken, så får man en Dirty Martini.

KOCK: Michael, SpisaMichael, Spisa

Uppdragsgivare:www.menyse.com/action/chefsOfMenysewww.menyse.com/action/chefsOfMenyse

Kockens tips!

De flesta bartenders blandar Dry Martini med 5-10 delar gin och 1 del vermouth. Ju mer gin desto "torrare". Winston Churchill ansåg att bästa sättet att blanda en dry martini, var att hälla upp ett glas gin och sedan blott kasta en blick på vermouthflaskan. Först då blev den torr nog. Winston i all ära, men vi på Menyse anser att det är vermouthen som skiljer drinken från gin on-the-rocks.

Kommentar
Om oss